Tuinonderhoud – Mooi groen in ieder seizoen

Elke tuin heeft regelmatig onderhoud nodig. Van snoeien en bemesten in het voorjaar, tot het afvoeren van het bladafval in de herfst. Dankzij een bezoek van Jacky Swinkels heeft u meer tijd om van uw tuin te genieten. Voor de meeste tuinen is drie rondes per jaar voldoende. Een grote bedrijfstuin heeft iedere maand aandacht nodig. Groenbedrijf Jacky Swinkels zorgt voor mooi groen in ieder seizoen.

Voorjaar

De krokussen komen omhoog en het gras begint te groeien. Hoog tijd voor wat onderhoud. Met een goede schoffelbeurt verwijdert Jacky het onkruid, zodat de borders er weer netjes bij liggen. Na de winter kunnen uw planten wel weer wat mest gebruiken. Het gazon wordt gemaaid en de graskanten worden afgestoken, zodat het niet gaat woekeren. De takken die de winter niet hebben overleefd worden gesnoeid, zodat er ruimte is voor al dat nieuwe leven.

“Ik vind het heel belangrijk om een tuin netjes achter te laten. Toch laat ik in het najaar in een hoek van de tuin vaak een hoopje bladeren liggen. Niemand heeft er last van, maar het is goed voor de beestjes.”

Jacky Swinkels

Zomer

Mooi man, al dat groen! In het zonnetje zijn de planten gaan groeien. Maar ja, dat geldt natuurlijk ook voor het onkruid. Tijd om lekker te schoffelen! Veel planten en bomen willen juist nu gesnoeid worden. De hagen bijvoorbeeld, zijn veel mooier als ze naar de kapper zijn geweest. En die nieuwsgierige overhangende takken bent u ook liever kwijt. Groeien kost veel energie, sommige planten hebben alweer honger. Laat dat maar aan Jacky over.

Najaar

De nachten worden weer langer en uw tuin gaat in een winterslaap. Het is daarom tijd voor een laatste snoei- en bemestingsronde. Het blad dat op de grond is gevallen wordt opgeruimd. Jacky werkt alles netjes af, zodat uw tuin er de komende maanden weer piekfijn uitziet. Al het vrijgekomen materiaal neemt hij mee. Uw tuin is winterklaar.

Kan uw tuin de groene energie van Jacky gebruiken?
Neem vrijblijvend contact op.

06 434 96 412

Bekijk ons werk