Tuinaanleg – van zandbak tot siertuin

Om energie te krijgen van een tuin, moet je er eerst energie in stoppen. En dat heeft Jacky Swinkels genoeg. Of het nu gaat om een tuin van postzegelformaat of om een oprijlaan, hij zit boordevol ideeën om er een groen paradijs van te maken. In iedere fase van de aanleg kan uw tuin wel een beetje Jacky gebruiken. In goed overleg neemt hij zelfs de hele realisatie uit handen. Dankzij zijn positieve instelling vindt Jacky voor ieder probleem een oplossing. Wat u nog zelf moet doen? Genieten van het eindresultaat!

Tuinontwerp

Weet u al precies hoe uw tuin eruit moet gaan zien, maar heeft u geen idee waar te beginnen? Of laat u het ontwerp liever aan een expert over? Jacky denkt graag met u mee. Samen maakt u de beplantingsschema’s en een bestratingsplan. Door zijn enthousiasme komt de tuin al tot leven voordat er een spade de grond in is gegaan. Jacky zit zelf boordevol ideeën, maar hij kan ook zijn grote netwerk van professionals inschakelen voor frisse input.

“Dit vind ik nou zo mooi van mijn vak: de leefomgeving van mensen verbeteren door hun ideeën te vertalen naar de buitenruimte. Je begint met een grote zandbak of achterstallige tuin. Dan maken we samen een plan op papier en voor je het weet ligt er een prachtig nieuw stukje natuur.”

Jacky Swinkels

Perceel klaarmaken

Voordat een nieuwe tuin wordt aangelegd, moet het perceel eerst klaargemaakt worden voor nieuwe bestrating en beplanting. Jacky is expert in het snoeien en vellen van bomen, en met zijn frees haalt hij gemakkelijk wortels uit de bodem. Ook met ander groot materieel kan hij goed overweg. Als alle obstakels zijn overwonnen, verwijdert hij met een kleine graafmachine de bovenste grondlaag. Die vervangt hij door bestratingszand of vruchtbare grond.

Tuinaanleg

Het plan ligt er, de tuin is er klaar voor. Voor bestratingswerk, schuttingen plaatsen en het ingraven van speelonderdelen draait Jacky zijn hand niet om. Hij gebruikt daarbij alleen goede materialen en FSC-gecertificeerd hout. Is extra mankracht nodig, dan is dat zo geregeld. Wanneer de borders eenmaal zijn aangelegd, dan komt het groene goud: de plantjes, het gazon, de hagen en de bomen. Nu alleen nog een terrasstoeltje om te genieten van het nieuwe uitzicht.

Heeft uw tuin een aanpakker nodig?
Neem vrijblijvend contact op

06 434 96 412